Din pasiune pentru locurile natale și tradiție, s-a născut Milkcom

Povestea noastră este scrisă încă din 1994. Este povestea celor doi tineri antrepenori Paul și Adrian care și-au dorit să găsească o modalitate prin care să pună în valoare bogăția florei spontane a Carpatilor de curbură și să cinstească munca simplă a micilor gospodari. Este o poveste adevărată din România, o poveste despre tradiție, constanță în calitate și multă muncă. Este povestea unor generații întregi, a comunitățiilor care au reușit să transmită și să pună în valoare tradițiile locului și să valorifice gustul simplu și natural a produselor venite direct din inima muntelui.

La Milkcom ne încredem în laptele produs în zona noastră montană, în laptele natural, cel asupra căruia avem o internvenție minimă pentru a păstra propritățile sale. Ne încredem în comunitatea noastră și fermierii cu care lucrăm zilnic de multe generații si pe care îi monitorizăm în de aproape.

Așadar, nu exista motive de îndoială cu privire la calitatea produselor noastre.

Povestea noastră este scrisă încă din 1994. Este povestea celor doi tineri antrepenori Paul și Adrian care și-au dorit să găsească o modalitate prin care să pună în valoare bogăția florei spontane a Carpatilor de curbură și să cinstească munca simplă a micilor gospodari. Este o poveste adevărată din România, o poveste despre tradiție, constanță în calitate și multă muncă. Este povestea unor generații întregi, a comunitățiilor care au reușit să transmită și să pună în valoare tradițiile locului și să valorifice gustul simplu și natural a produselor venite direct din inima muntelui.

La Milkcom ne încredem în laptele produs în zona noastră montană, în laptele natural, cel asupra căruia avem o internvenție minimă pentru a păstra propritățile sale. Ne încredem în comunitatea noastră și fermierii cu care lucrăm zilnic de multe generații si pe care îi monitorizăm în de aproape.

Așadar, nu exista motive de îndoială cu privire la calitatea produselor noastre.

Aroma de lapte pur și iarbă proaspătă se regăsește în fiecare produs pe care noi îl procesăm. Sunt exact asa cum trebuie ele să fie:

  • Cu gust bogat de țară
  • Fără conservanți sau aditivi
  • Sunt pur și simplu lactate de la văcuțele nostre răsfățate.
Aroma de lapte pur și iarbă proaspătă se regăsește în fiecare produs pe care noi îl procesăm. Sunt exact asa cum trebuie ele să fie:
  • Cu gust bogat de țară
  • Fără conservanți sau aditivi
  • Sunt pur și simplu lactate de la văcuțele nostre răsfățate.
ltx-parallax-layer
ltx-parallax-layer

Istoricul companiei Milkcom

Pasiunea, iubirea și ambiția de a valorifica frumosul din spațiul natal au bazele a tot ce este astăzi Milkcom. Proaspăt întorși din Elveția, locul de unde Paul și Adrian au învățat meșteșugul brânzei Tilsit, au decis că este timpul să producă și ei ceva atât de unic. Își doreau din tot sufletul să o poate face nu oricunde, ci la ei acasă.

Așa că la doar douăzeci de ani, au pornit cu încredere pe drumul antrepenorial, cu dorința de a pune bazele unei făbricuțe artizanale și a livra ceva unic, natural și bun; ceva cum rar puteai găsi pe rafturile Românești. Întorși acasă, au reprodus rețetele învățate. Ei știau cât de valoroasă este brânza, dar aveau nevoie în primul rând de validare și încredere. Încrederea cuiva care avea experiența și expertiza necesară în producerea brânzeturilor fine.

Pentru aceasta, experții Elevțian au fost invitați în România pentru a îndruma întreg procesul de producție. Rezultatele au fost uimitoare- au spus-o chiar maiștri. Brânza fermentată era exact așa cum trebuie să fie, cu găurile ei perfecte, cu gust și miros puternic de lapte proaspăt, un deliciu regal al papilelor gustative.

În anii ce au urmat, portofoliul s-a diversificat, iar clienții au început să prindă gustul brânzeturilor fermentate. Odată cu intrare României in Uniunea Europeană, spațiul de producție și depozitare a fost modernizat. Visul a început să se contureze cu adevărat!

Producția Milkcom este astăzi acreditată de Comisia Europeană pentru producerea şi schimbul intracomuntar de produse lactate pe piaţa U.E.

Cu o capacitate de producție ce poate ajunge până la 20 de tone pe zi, avem implementat și acreditat standardul IFS – International Featured Standards – care certifică faptul că respectăm standardele internaționale de siguranță alimentară. Ne-am străduit să valorificăm avantajele arealului și să ne aliniem trendurilor. De aceea, am creat gama de produse certificate BIO și ”Produs Montan”.

Laptele nostru provine de la producatorii certificați ecologic din zonă. Vacuțele pasc liniștite iarba de pe pajiștile de munte, în locuri unde solul, apa, aerul, hrana nu sunt expuse poluării.

produs-montan-1
agri-eco-1

La Milkcom, au fost și sunt zile cu multă muncă și provocări, dar oricât de anevoios poate părea uneori drumul, viața după cei 30 de ani de activitate este plină de satisfacții și merită toate eforturile și sacrificiile. Aprecierea clienților și încurajările celor din jur ne-au fost mereu pârghia de salvarea și confirmare că facem bine ceea ce facem.

Istoric

Produse lactate 100% naturale

“Fără să ne abatem de la valorile și etica noastră de a livra produse 100% natural, am demonstrat că putem să obținem și aici, în România, produse care să fie competitive pe piețele UE. Am preluat din rețetele tradiționale ale Bacilor Întorsureni, la care am adăugat standardele de calitate și siguranță. In acest fel, reușim să producem lactate artizanale adaptate stilului de viață cotidian.

Noi suntem pentru cei ce vor mai mult de la brânzeturi, pentru cei ce știu să prețuiască micile plăceri ale vieții. Astăzi, ne găsiți la raft cu o gamă largă de produse precum: telemea, cașcaval, lapte și brânzeturi maturate. Toate acestea reușesc să pună în valoare bogăția florei spontane a Carpaților de curbură, oferind produselor noastre, gustul, savoare și prospețimea din inima muntelui.” Broanăr Adrian, administrator Producție Milkcom.

Istoric

Produse lactate 100% naturale

“Fără să ne abatem de la valorile și etica noastră de a livra produse 100% natural, am demonstrat că putem să obținem și aici, în România, produse care să fie competitive pe piețele UE. Am preluat din rețetele tradiționale ale Bacilor Întorsureni, la care am adăugat standardele de calitate și siguranță. In acest fel, reușim să producem lactate artizanale adaptate stilului de viață cotidian.

Noi suntem pentru cei ce vor mai mult de la brânzeturi, pentru cei ce știu să prețuiască micile plăceri ale vieții. Astăzi, ne găsiți la raft cu o gamă largă de produse precum: telemea, cașcaval, lapte și brânzeturi maturate. Toate acestea reușesc să pună în valoare bogăția florei spontane a Carpaților de curbură, oferind produselor noastre, gustul, savoare și prospețimea din inima muntelui.” Broanăr Adrian, administrator Producție Milkcom.

Call Now Button