Pe tot parcusul drumului nostru de la fermă la consumator, ne asigurăm zi de zi că respectăm toate normele de siguranță și igienă. Deținem certificarea IFS – International Featured Standards – care certifică faptul că respectăm standardele internaționale de siguranță alimentară.
Halele tehnologice sunt dotate cu instalaţii de tratare şi climatizare a aerului. Controlăm permanent temperatura, calitatea şi umiditatea aerului, eliminând riscul contaminării produselor. Compania a achiziţionat noi tehnologii necesare fabricării brânzeturilor, care au crescut semnificativ calitatea produselor şi în acelaşi timp capacitatea de producţie.
Procesăm zilinc aproape 30.000 de litri pe zi și producem diferite sortimente de brânză. De la cașcaval, telemea, până la brânzeturi fermentate.
Și dacă ești curios să afli cum le producem, te așteptăm la noi în vizită! Dar până atunci, îți explicăm pas cu pas care este procesul de producție a brânzeturilor semi-tari, fermentate.

Pe tot parcusul drumului nostru de la fermă la consumator, ne asigurăm zi de zi că respectăm toate normele de siguranță și igienă. Deținem certificarea IFS – International Featured Standards – care certifică faptul că respectăm standardele internaționale de siguranță alimentară.
Halele tehnologice sunt dotate cu instalaţii de tratare şi climatizare a aerului. Controlăm permanent temperatura, calitatea şi umiditatea aerului, eliminând riscul contaminării produselor. Compania a achiziţionat noi tehnologii necesare fabricării brânzeturilor, care au crescut semnificativ calitatea produselor şi în acelaşi timp capacitatea de producţie.
Procesăm zilinc aproape 30.000 de litri pe zi și producem diferite sortimente de brânză. De la cașcaval, telemea, până la brânzeturi fermentate.
Și dacă ești curios să afli cum le producem, te așteptăm la noi în vizită! Dar până atunci, îți explicăm pas cu pas care este procesul de producție a brânzeturilor semi-tari, fermentate.

1 Colectare lapte
3 cinsterne încărcate cu o capacitate de aproximativ 30.000 de litri, colectează zilnic laptele de la ferme și gospodării. Acesta este mai apoi transportat la fabrica de procesare



2 Laptele ajunge la fabrica noastră
La sosirea în fabrică, laptele este verificat în detaliu și sunt prelevate probe pentru analize.
Dacă calitatea laptelui se încadrează în parametrii conformi cerințelor, acesta este descărcat și depozitat într-un rezervor de răcire.

3 Pasteurizare
Laptele este apoi pasteurizat (îcălzit între 72° și 75°) pentru a elimina eventualele microorganisme din lapte.



4 Închegare lapte
În procesul de coagulare a laptelui, este necesară adăugarea de culturi lactice și cheag microbian. Culturile lactice sunt alcătuite din bacterii special selectate, care transformă lactoza, zahărul natural din lapte, în acid lactic.Toate acestea contribuie la procesul de coagulare precum și la conservarea brânzei.

5 Tăierea coagului și maturarea
Pentru a separa părțile solide (proteina și sărurile minerale) de cea lichidă a laptelui (zerul), coagulul este tăiat cu ajutorul harfelor de diferite dimensiuni. Dimensiunea cuburilor depinde de tipul de brânză pe care dorim să-l procesăm.



6 Introducerea în forme și presare
Cașul se așeză uniform în formele dorite.

7 Sărare
Sărarea se face în băile de saramură pentru o perioadă de 24 de ore.



8 Maturare
Brânzeturile semi-tari sunt supuse procesului de maturare în condiții de umiditate și temperaturi controlate pentru o perioadă de minim 3 luni. Cu cât perioada de maturare este mai lungă, cu atât brânza va fi mai tare și mai uscată și gustul ei va fi mai pronunțat. Zilnic, brânza este spălată cu apă și sare, întoarsă manual și poziționată diferit pe raft. Întreg procesul contribuie la formarea cojii de protecție, dezvoltarea consistenței dorite și conturarea gustului specific brânzeturilor.

9 Ambalare
Brânzeturile sunt proporționate, ambalate, introduse în cutii și așezate pe paleți, acum pregătite de livrare.



10 Distribuție
În cele din urmă, distribuția la nivel național este efectuată de către șoferii noștri profesioniști. Produsele sunt transportate condiții de siguranță alimentară și climatizare.
1 Colectare lapte
3 cinsterne încărcate cu o capacitate de aproximativ 30.000 de litri, colectează zilnic laptele de la ferme și gospodării. Acesta este mai apoi transportat la fabrica de procesare


2 Laptele ajunge la fabrica noastră
La sosirea în fabrică, laptele este verificat în detaliu și sunt prelevate probe pentru analize. Dacă calitatea laptelui se încadrează în parametrii conformi cerințelor, acesta este descărcat și depozitat într-un rezervor de răcire.


3 Pasteurizare
Laptele este apoi pasteurizat (îcălzit între 72° și 75°) pentru a elimina eventualele microorganisme din lapte.


4 Închegare lapte
În procesul de coagulare a laptelui, este necesară adăugarea de culturi lactice și cheag microbian. Culturile lactice sunt alcătuite din bacterii special selectate, care transformă lactoza, zahărul natural din lapte, în acid lactic.Toate acestea contribuie la procesul de coagulare precum și la conservarea brânzei.


5 Tăierea coagului și maturarea
Pentru a separa părțile solide (proteina și sărurile minerale) de cea lichidă a laptelui (zerul), coagulul este tăiat cu ajutorul harfelor de diferite dimensiuni. Dimensiunea cuburilor depinde de tipul de brânză pe care dorim să-l procesăm.


6 Introducerea în forme și presare
Cașul se așeză uniform în formele dorite.


7 Sărare
Sărarea se face în băile de saramură pentru o perioadă de 24 de ore.


8 Maturare
Brânzeturile semi-tari sunt supuse procesului de maturare în condiții de umiditate și temperaturi controlate pentru o perioadă de minim 3 luni. Cu cât perioada de maturare este mai lungă, cu atât brânza va fi mai tare și mai uscată și gustul ei va fi mai pronunțat. Zilnic, brânza este spălată cu apă și sare, întoarsă manual și poziționată diferit pe raft. Întreg procesul contribuie la formarea cojii de protecție, dezvoltarea consistenței dorite și conturarea gustului specific brânzeturilor.


9 Ambalare
Brânzeturile sunt proporționate, ambalate, introduse în cutii și așezate pe paleți, acum pregătite de livrare.


10 Distribuție
În cele din urmă, distribuția la nivel național este efectuată de către șoferii noștri profesioniști. Produsele sunt transportate condiții de siguranță alimentară și climatizare.
